top of page

הריון וקורנה

הריון וקורנה

אנו נמצאים בתקופה מאתגרת לנשים הרות ,נתחיל בבשורה משמחה! לא נמצא , כי נשים בהריון, רגישות להידבקות בקורונה יותר מנשים שאינם הרות.

במחקר שנערך לאחרונה נמצא כי נשים הרות עלולות לחוות את המחלה באופן קשה במעט (פי 1.6) יותר מאשר נשים שאינן הרות. אך אל דאגה, עד כה לא נרשמו מקרי תמותה חריגים לנשים הרות החולות בקורונה.

הבשורה הפחות משמחה, היא שבזמן ההריון מערכת החיסון חלשה יותר, ולכן נשים הרות נמצאות בקבוצת סיכון למחלות ויראליות, כגון שפעת. זו הסיבה, שגם בכל הנוגע לנגיף הקורונה, עליהן לנקוט משנה זהירות ולהקפיד על ההנחיות להקטנת הסיכון להידבקות בנגיף: שמירה על ריחוק חברתי, עטיית מסכת אף ופה והקפדה על היגיינה אישית.

מה יכולה להיות ההשפעה של נגיף הקורונה על ההיריון והעובר

באופן כללי הידבקות של נשים הרות בנגיפים ממשפחת הקורונה ידועים מזה שנים רבות ובמידה והם מובילים לחום גבוה בתחילת ההריון הם עלולים לגרום להפלה כמו גם כל יתר הנגיפים הידועים לנו. לגבי נגיף ה covid 19 . מהנסיון שהצטבר עד כה ידוע שהדבקה שלו עם סימנים נשימתיים מחמירים יכולים להוביל ללידות מוקדמות ובמצבים חמורים גם לניתוח קיסרי. אך לא הודגמה תמותה אימהית עודפת של נשים הרות. רוב הנדבקות בקורונה בהריון חוו סימנים קלים כמו בשפעת . לא הודגמה כל הדבקה ישירה מאמא לעובר במהלך ההיריון. קיימים מספר דיווחים בעולם על ילודים שנדבקו בקורונה בסמוך ללידה. ההשערה המקובלת שההדבקה מהאם לעובר התרחשה במקרים האלו בזמן מעבר העובר בתעלת הלידה או בזמן משכב הלידה כאשר היילוד טופל בידי האמא בזמן שהאמא היתה כבר חולה במחלה.

חיסון בהריון

ככלל כן מחסנים נשים הרות, קיימת המלצה חדשה של האיגוד למיילדות וגינקולוגיה לחסן נשים הרות עקב הסיכון הגבוה להדבקה מ covid 19 לעומת נשים שלא בהריון , ההמלצה הינה לחסן מיד לאחר הטרימסטר הראשון כדי לקבל הגנה מנגיף הקורונה כבר בטרימסטר השני והשלישי, בתקופה שמערכת הנשימה האימהית נמצאת תחת עומס ההיריון והדבקה מקורונה מסכנת אותה עוד יותר. במחלקות קורונה.

ומה קורה אם בכל זאת נדבקתי בקורונה בזמן ההריון?
במקרה כזה, ייערך דיון במוסד הרפואי שבו את מאושפזת שכולל מומחים למחלות זיהומיות, מומחה לאם ועובר וכן רופא מרדים. הם יעריכו את הצורך בבדיקות הדמיה ובמתן טיפול תרופתי.

bottom of page